Je droomt ervan om naar het zonnige Spanje te emigreren en je bent er klaar voor om Nederland vaarwel te zeggen. Een enorme uitdaging waarvoor een aantal zaken goed geregeld dienen te worden. Van officiële documenten voor het emigreren en kunnen werken tot aan een verhuiswagen voor je bezittingen. Zorg dat je alles goed op een rijtje hebt zodat je onbezorgd kunt vertrekken.

Hieronder geven we een heleboel tips zodat je weet wat er allemaal geregeld moet worden. Veel zelf uitzoeken is key. Waar wij wel bij kunnen helpen is het vinden van een geschikt internationaal verhuisbedrijf om de verhuizing uit handen te nemen. Een zorg minder, vraag vandaag nog vrijblijvend offertes aan!

verhuizen naar Spanje

Wat kost een verhuizing naar Spanje

Een verhuizing van je inboedel met een internationaal verhuisbedrijf kost tussen de €2.000,- en €6.000,-. De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je wilt verhuizen en de afstand van je oude huis naar je nieuwe woning. Dit kan per persoon erg variëren. Als je geen hele verhuiswagen vol met spullen hebt, kan het verhuisbedrijf een andere lading meenemen waardoor de kosten lager worden. Aangezien Spanje een erg groot land is, maakt het ook een behoorlijk verschil of je naar het noorden of naar het zuiden gaat emigreren.

Wat moet je allemaal regelen in Nederland

Voordat je gaat emigreren, moet je een aantal zaken in Nederland regelen. Je dient jezelf uit te schrijven uit het basisregister bij de gemeente en het adres waar je gaat wonen door te geven. Je moet ook aan de belastingdienst melden dat je gaat emigreren. Dit heeft gevolgen voor diverse rechten en plichten. Met elk jaar dat je niet in Nederland staat ingeschreven gaat er 2% van je AOW af. Je kunt hiervoor een verzekering afsluiten. Wanneer je gaat emigreren houd je Nederlandse identiteit en paspoort. Omdat Spanje in het EU verdrag participeert, kun je indien gewenst een Nederlandse zorgverzekering houden. Om in Spanje een medische behandeling te ondergaan dien je dan wel een EU verzekeringspas te hebben. Zeg al je abonnementen in Nederland op voordat je gaat emigreren. Verdiep je voor het verhuizen van je inboedel in het aanbod van internationale verhuisbedrijven voor de verhuizing van de inboedel.
emigreren naar Spanje

Emigreren naar Spanje; wat komt er bij kijken

De belangrijkste stap bij een verhuizing naar Spanje is de aanvraag van een NIE-nummer. Dit is een Spaans identificatienummer dat je nodig hebt bij het kopen van een huis, inschrijven bij een gemeente, openen van een bankrekening, te kunnen werken en vele andere zaken. Dit nummer kun je aanvragen bij het overheidskantoor voor buitenlanders in de provincie waar je jezelf gaat vestigen. Je kunt hiervoor online een afspraak maken via de website van de Spaanse overheid. Je schrijft jezelf in bij de lokale gemeente waar je gaat wonen in Spanje. Als je ervoor kiest om een Spaanse auto aan te schaffen, moet je je rijbewijs laten omzetten naar een Spaans rijbewijs. Een Spaanse auto is vele malen goedkoper in de verzekering en in de wegenbelasting zodat dit zeker de moeite waard is. Het invoeren van een Nederlandse auto in Spanje is een kostbaar en langdurig proces.

Wat wel en wat niet meenemen in verhuiswagen?

Ga ruim voor de verhuizing door al je spullen heen en bedenk welke eigendommen je veel gebruikt of waar je erg aan gehecht bent. Vraag aan het internationale verhuisbedrijf hoeveel er in een verhuiswagen past zodat je daar rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van je inboedel. Verhuizen is een hectische bezigheid en helemaal als het om een emigratie gaat. Vraag advies van het bedrijf bij het bepalen van welke spullen je beter wel of niet kunt vervoeren in de verhuiswagen.
verhuizing spanje

Wat kan je zelf verhuizen?

Wat je zelf al mee kunt verhuizen is afhankelijk van hoe je de reis naar je nieuwe bestemming maakt. Als je met het vliegtuig gaat, kun je uiteraard veel minder meenemen dan wanneer je met de auto gaat. Denk goed na over wat je direct nodig hebt bij aankomst zoals kleding en toiletspullen. Indien je met de auto gaat en meteen in nieuwe woning gaat wonen, kun je de benodigde spullen voor het maken van ontbijt en avondeten meenemen. Heb je huisdieren dan wil je die waarschijnlijk ook het liefst meteen mee verhuizen. Of je nu met het vliegtuig of de auto gaat, bekijk de wettelijke regels voor het meenemen van een huisdier. In Spanje dienen honden en katten gechipt te zijn, ingeënt tegen rabiës en in het bezit te zijn van een paspoort.

Handige tips

Wanneer je vertrekt met de intentie om voorgoed naar Spanje te verhuizen leer dan de taal. Veel Spanjaarden spreken geen Engels en een goede communicatie maakt veel dingen een stuk gemakkelijker en aangenamer. Neem van te voren de tijd om de omgeving waar je jezelf naartoe wilt verhuizen te leren kennen. Op vakantie ziet alles er immers leuk en zonnig uit. Verblijf er zo mogelijk langere tijd onder verschillende weersomstandigheden. Vraag naar ervaringen van mensen die al langer in Spanje wonen en werken. Maak een checklist van alle dingen die je voor deze internationale verhuizing moet regelen.

internationaal verhuisbedrijf spanje

Internationale verhuisbedrijven vergelijken

Een emigratie is een avontuur op zich. Daarbij is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in het verhuisbedrijf dat je inhuurt voor de verhuizing van je inboedel. Er zijn prijsverschillen maar ook verschillen in de mate van ervaring en ondersteuning bij een internationale verhuizing. Bepaal voor jezelf wat voor jou belangrijk is en win informatie in over meerdere internationale verhuisbedrijven. Vraag offertes aan van de kosten van een gedeelde of gehele verhuiswagen en vergelijk de prijzen met elkaar zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de verhuiskosten!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven uit jouw regio. Na de aanvraag ontvang je snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor het verhuisbedrijf met het beste aanbod of de gunstigste voorwaarden.