Overweegt je om naar Noorwegen te verhuizen en te emigreren? Het is een fantastisch mooi land met vele mogelijkheden. De verhuisbedrijven uit ons netwerk regelen zowel nationaal als internationaal verhuizingen en voeren deze verhuizing dus graag voor jou uit.

Wanneer je een offerteaanvraag doet via ons contactformulier kan je in contact komen met maximaal 6 verschillende verhuisbedrijven die voor jou het verhuizen kan regelen. Het mooie aan ons offertesysteem is dat je prijzen kan vergelijken zonder dat je ergens aan vast zit.

verhuizen naar noorwegen

EØS lid Noorwegen biedt veel mogelijkheden

Noorwegen is lid van de EØS oftewel Europese Economische Ruimte (EER). De EØS-overeenkomst geeft inwoners van de deelnemende landen waaronder Nederland en België, de mogelijkheid zich in Noorwegen te vestigen. Hiervoor dient men een verblijfsvergunning aan te vragen. De verblijfsvergunning geeft in bijna alle gevallen ook recht om te werken. Iedereen die langer dan 3 maanden in Noorwegen willen verblijven, heeft een verblijfsvergunning nodig.

Waar rekening mee houden wanneer je naar Noorwegen wilt verhuizen?

Emigreren is niks meer en niks minder dan verhuizen naar een ander land. Emigreren vraagt veel voorbereiding, meer nog dan een lokale verhuizing. Wij adviseren om gebruik te maken van de informatie op deze site om uw voorbereidingen te optimaliseren. De bedrijven uit ons netwerk adviseren u graag bij de voorbereidingen en hun medewerkers en de opgebouwde ervaring in het internationale verhuizen zorgen voor een aangenaam nieuw begin.

Waarom emigreren naar Noorwegen?

Het is een feit dat steeds meer Nederlanders de drukte in eigen land zat zijn. De lange dagelijkse files, de stress op het werk en vaak ook thuis. Druk, druk, druk hoort u iedereen zeggen. Er is geen tijd meer om van jouw gezin, jouw hobby’s en van jouw vrije tijd te kunnen genieten. Steeds minder ruimte om je heen en ongerepte natuur is ver te zoeken.

Herken je je ook deze situatie? Wellicht is het dan tijd om naar een alternatief te zoeken dat echt bestaat en niet eens zo ver weg. Veel Nederlanders en Vlamingen gingen jou al voor. Ze besloten om naar Noorwegen te verhuizen. Bekijk op deze pagina de mogelijkheden die er in Noorwegen zijn. Vooral voor mensen die een eigen bedrijf willen beginnen of overnemen zijn er prima mogelijkheden. Gunstige subsidieregelingen en andere economische voordelen. De winstbelasting voor bedrijven in Noorwegen is 28%.
emigreren naar noorwegen

Noorse taal leren

Het grootste deel van de Noren spreekt goed Engels en soms ook Duits (hoewel dat net als in Nederland minder populair is). Echter om snel in te burgeren en goed contact krijgen met de mensen in de omgeving waar je gaat wonen is het van groot belang dat je de Noorse taal beheerst. Het Noors kent (om het makkelijk te maken) twee verschillende schrijftalen. Dit is omdat de verschillende dialecten zo verschillend van elkaar zijn dat mensen uit de ene hoek van het land de anderen nauwelijks kunnen verstaan. De zinnen en woorden hier zijn geschreven in Bokmål. Dit is de meest gebruikte van de twee. De andere ‘versie’ heet Nynorsk. In de praktijk zal het weinig uitmaken welke van de twee iemand gebruikt, omdat iedere Noor beide varianten leert.

De beleefdheidsvorm in het Noors wordt nauwelijks gebruikt, ondanks dat ze die wel kennen. Vrijwel iedereen spreekt elkaar aan met jij(du). In veel reisgidsjes staat toch de u-vorm (De). Het beste Noors-Nederlands-Noors woordenboek dat we kennen is dat van D. Lulofs.

Wil je je in de Noorse taal verdiepen bevelen we aan om een talencursus bij een van de vrije universiteiten te gaan volgen. Met een dergelijk cursus als basis is onze ervaring dat de meeste Nederlanders binnen 2 tot 3 maanden na aankomst in Noorwegen het taal vrijwel vloeiend beheersen.

Solliciteren

Een baan vinden in Noorwegen is vaak een kwestie van de juiste contacten hebben en goede portie doorzettingsvermogen. Het opstellen van een sollicitatiebrief in Noorwegen wijkt inhoudelijk niet af van een dergelijke brief in Nederland. Echter is het raadzaam om de sollicitatiebrief in het Noors op te stellen. De procedures voor de behandeling van sollicitaties zijn in Noorwegen wel anders dan in Nederland. Het is (helaas) vrij gebruikelijk dat de sollicitant geen of heel laat een reactie ontvangt. Wij raden aan om zelf zowel voor het opsturen van de brief als na de sluitingstermijn initiatief te tonen door middel van telefonisch contact of (nog beter) een bezoek aan het bedrijf te brengen. Stuur altijd een vertaalde versie van de relevante diploma’s mee met een sollicitatiebrief. Het goed beheersen van de Noorse taal is zeker een belangrijke gegeven bij een sollicitatie. Ga indien mogelijk zelf langs bij het bedrijf voor een gesprek. Over het algemeen staan Nederlanders goed aangeschreven bij Noorse bedrijven. Als u bij een overheidsinstelling wilt solliciteren zijn er kant en klare sollicitatieformulieren te krijgen.

Eigen bedrijf

Een eigen bedrijf starten of overnemen in Noorwegen kan best interessant zijn. De voorwaarden die hiervoor gelden zijn vrijwel gelijk aan die in Nederland. Echter zijn er in bepaalde gemeentes mogelijkheden tot het verkrijgen van speciale subsidies. Bedrijfswinsten worden zoals al eerder gezegd in Noorwegen met 28% belast. Uiteraard is een goed ondernemingsplan en ondernemerstalent hier ook van vitaal belang. Het is verstandig om vooraf advies in te winnen omtrent welke bedrijfsvorm te kiezen, het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden en het zoeken naar geschikte onderkomen enz.

internationaal verhuisbedrijf noorwegen

Vind het juiste verhuisbedrijf

Een goede voorbereiding is het halve werk. Die stelling geldt ook zeker voor verhuizen, want wie zich goed voorbereidt op zijn verhuizing is al half verhuisd. Maar voordat je rustig van je nieuwe (t)huis kunt gaan genieten moet er eerst veel werk verzet worden. Een verhuisbedrijf met veel internationale ervaring neemt voor jou veel werk uit handen. Benieuwd wat de kosten zijn? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via onze offerteservice en krijg een realistisch beeld van de kosten voor de verhuizing.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de verhuiskosten!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven uit jouw regio. Na de aanvraag ontvang je snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor het verhuisbedrijf met het beste aanbod of de gunstigste voorwaarden.